HENGITÄ ITSELLESI
HYVÄ OLO

Hengitä oikein - voi hyvin!

Nyt saatavilla monipuolinen verkkokurssi Hengitä itsellesi hyvä olo - Kuinka opit kesyttämään stressin ja säätelemään vireystilaasi lyhyiden, helppojen hengitysharjoitusten avulla!

... Missä opit parantamaan jokaisen solusi ja kudoksesi hapensaantia ja siten parantamaan kokonaisvaltaista hyvivointiasi. Opit muuttamaan olotilaasi jo 3–5 minuutissa tieteellisesti tehokkaiksi todistetuilla menetelmillä, jolloin voit aina säätää vireystilaasi tilanteen mukaan...


(sen sijaan, että sinun pitäisi tehdä pitkiä ja monimutkaisia harjoituksia, joiden toimivuudesta ei ole takeita.)

Ennen kuin kerron sinulle lisää tästä ainutlaatuisesta ohjelmasta, puhutaan muutama sana siitä, kenelle se on tarkoitettu…

Oletko...?

Kyllästynyt siihen, että olet jatkuvasti stressaantunut ja ylikierroksilla etkä pysty illalla rauhoittumaan?

Kokeillut erilaisia hengitys-, rentoutus- ja mindfulnessharjoituksia, mutta kokenut ne liian pitkiksi ja työläiksi kiireisen arjen keskellä? Sinulla ei ole aikaa eikä voimia tehdä puolen tunnin monimutkaista harjoitusta.

Sen sijaan haluat...

Oppia hallitsemaan stressiä ja säätelemään itse vireystilaasi. 

Oppia katkaisemaan stressipiikin ja säätämään vireystilasi tilanteeseen sopivaksi.

Oppia helppoja, lyhyitä ja toimivia harjoituksia, joita voit tehdä missä ja milloin vain.

Voida hyvin ja tiedät, että stressinhallinta ja hermoston rauhoittaminen ovat avain siihen.

Tämän ohjelman päätteeksi olet...

* Oppinut hengittämään oikein ja luonnollisella tavalla 
Sen sijaan että hengittäisit epäluonnollisella tavalla niin kuin suurin osa aikuisista tekee, jolloin hengitysharjoituksista ei saa irti niiden sisältämää hyötyä. Olet myös parantanut jokaisen kudoksesi ja solusi hapensaantia ja näin kohentanut kokonaisvaltaista hyvinvointiasi.

* Oppinut ymmärtämään autonomista hermostoasi, vireystilaasi ja kehosi fysiologiaa sekä sitä, miten voit vaikuttaa niihin hengityksen avulla
Sen sijaan että olisit ulkopuolisten ärsykkeiden armoilla tai tulisit tietämättäsi vaikkapa aktivoineeksi illalla sympaattista hermostoa.

* Oppinut helpottamaan nukahtamista luonnollisesti ja parantamaan unenaikaista hengitystä

Näin olet parantanut unenlaatuasi ja terveyttäsi huomattavasti, mikä voi näkyä lisääntyneenä virkeytenä ja elinvoimana.

* Oppinut runsaasti erilaisia hengitysharjoituksia ja tiedät, millaisia harjoituksia sinun kannattaa tehdä missäkin tilanteessa.
Näin olet oppinut mm. hallitsemaan stressiä, tukemaan ruoansulatusta ja piristämään itseäsi iltapäivän vireystilan notkahduksessa.

Asiakaspalaute

Opin säätelemään erityisherkkää hermostoani

”Halusin osallistua, koska olen erityisherkkä ja koen, että jo vuosikaudet, ehkä jopa vuosikymmenet, olen elänyt kovan stressin alaisena. Minulle oli erityisen paljon hyötyä autonomisen hermoston toiminnan ymmärtämisestä ja varsinkin siitä tiedosta, että voin itse hengityksellä sitä säädellä. Olen lähihoitaja ja koulutettu hieroja ja hermostosta on totisesti puhuttu koulutuksissa, mutta vasta nyt voin sanoa, että ymmärrän autonomisen hermoston toimintaa edes vähän. Hengitysharjoituksilla on ollut hurja apu minun stressaantuneelle keholle ja mielelle.”

- Mari Livasto -

Sain työkaluja palautumiseen

"Ostin valmennuksen, koska olen jo aiemmin tehnyt työtä hengitykseni kanssa ja ymmärtänyt asian tärkeyden hyvinvointini kannalta. Olen kiireinen pesäpallovalmentaja ja hieroja ja selkeästi hermostoni ylivirittyy helposti. Tämä hengitysvalmennus on ollut yhtenä tärkeänä palasena kohti omaa palautumista, itseni tuntemista ja ylirasituksen välttämistä tulevaisuudessa. Valmennusta voi suositella ihan kenelle vaan, hengitys on jokaiselle tärkeä työkalu palautumiseen sekä fyysiseen ja henkiseen hyvinvointiin."

- ARI KENTTÄAHO -

Helpot ja lempeät harjoitukset tukivat toipumistani

"Sain uusia hengitys tekniikoita ja varmistusta siihen, että uskallan tehdä erilaisia hengitysharjoituksia. Nämä harjoitukset olivat helppoja ja helliä. Olet selkeäsanainen, ystävällinen ja sinua on helppo seurata. Tämä voisi sopia juuri vaikka toipumiseen kuten itselleni oli hyödyksi. Oikeanlainen hengitys ja sen harjoittelu eri tilanteissa on kyllä jokaiselle tärkeä ja olen huomannut, että todella paljon ihmiset hengittävät väärin. Niin tein itsekin.  Olen alkanut enemmän huomioimaan omaa hengitystä. Oikeaa hengitystä pitäisi opettaa jo pienestä lapsesta alkaen, etteivät unohtaisi miten hengittää, kun kasvavat. Pienet lapset hengittävät oikein mutta kun kasvavat niin jotenkin monella se unohtuu."

- HANNELE KEKKI -

Sain paljon uutta tietoa hengityksestä

"Tämä on toinen hengityskurssini. Sain hyviä harjoituksia, joita aion nyt tehdä ja parantaa hengitystäni tästä lähin. Minusta valmennuksessa oli parasta, että osasit selittää asiat perusteellisesti, ettei mikään jäänyt epäselväksi. Tykkäsin, olit hauska ja perusteellinen. Asiat tulivat selkärankaan paremmin kuin toisella valmentajalla ja sain myös paljon uutta tietoa. Voin suositella kaikille, jotka tarvitsevat apua väärän hengityksen korjaamiseen. "

- OUTI HJELMROOS -

Kurssin moduulit

1.  Perusta kuntoon

Mikään ei ole turhauttavampaa kuin panostaa aikaa ja vaivaa ja tehdä kaikki hengitysharjoitukset viimeisen päälle, mutta ne eivät tuota toivottua tulosta.

Tutkimuksissa on voitu osoittaa, että hengitys on tehokkain keino vaikuttaa autonomiseen hermostoon ja kehon fysiologiaan. Mutta jotta saat harjoituksista parhaan hyödyn, sinun täytyy osata hengittää oikein. Nykyään suuri osa aikuisista hengittää epäluonnollisella tavalla, ja siksi aloitamme kurssin opettelemalla hengittämään oikein.

Kohokohdat:

 • Opit tunnistamaan yleisimmät hengitysvirheet
 • Opit, millainen on ihmisen luonnollinen hengitystekniikka. Tämä tasapainottaa hermostoasi merkittävästi, parantaa kudostesi hapensaantia ja lievittää stressiä.
 • Hengittäminen oikealla hengitystekniikalla on yksinkertainen ja tehokas terveysteko, joka parantaa hyvinvointiasi solutasolla asti.

2. Hiilidioksidi, väärinymmärretty supervoima

Hengitykseen liittyy paljon väärinkäsityksiä. Yksi yleisimmistä on se, että hiilidioksidi olisi pahis, josta on pyrittävä pääsemään eroon. Itse asiassa totuus on juuri päinvastainen! Hiilidioksidi on hengityksen supervoima, joka tukee terveyttäsi monin tavoin. Ja urheilijoille hiilidioksidi voi olla suorastaan salainen kilpailuetu!

Kohokohdat:

 • Opit, miksi sinunkin kannattaa rakastua hiilidioksidiin.
 • Opit ymmärtämään, mitä huikeita terveysvaikutuksia hiilidioksidilla on.
 • Opit helppoja ja turvallisia harjoituksia, joilla voit lisätä hiilidioksidin pitoisuutta veressä.

3. Piristävä kahvikategoria

Tällä kurssilla opit ainutlaatuisen hengitysharjoitusten luokittelusysteemin. Ensimmäinen opittava kategoria on piristävä kahvikategoria. Nämä harjoitukset piristävät (ilman kofeiinin ikäviä sivuvaikutuksia), ja voit tehdä niitä aamulla, ennen liikuntasuoritusta, halutessasi selkeyttää mieltäsi ja iltapäivän vireystilan notkahduksessa.

Kohokohdat:

 • Tutustut kurssin ainutlaatuiseen hengitysharjoitusten luokittelusysteemiin, jonka avulla opit ymmärtämään, miten voit itse säädellä vireystilaasi hengitysharjoitusten avulla. 
 • Opit yksinkertaiset tunnusmerkit, joiden perusteella opit tunnistamaan kahvikategoriaan kuuluvat harjoitukset.
 • Opit lyhyitä, helppoja ja lempeitä keinoja aktivoida sympaattista hermostoa ja piristää itseäsi. 

4. Tasapainottava vesikategoria

Tässä moduulissa opit ymmärtämään, mitä palautuminen on ja mitä se tarkoittaa konkreettisesti hermoston tasolla. Opit tasapainottamaan hermostoasi ja tuomaan itsesi rennon valppauden tilaan. Tämä tila on ihmisen terve perustila, jossa meidän olisi hyvä viettää suurin osa ajasta.

Mitä saat:

 • Opit tunnistamaan vesikategoriaan kuuluvien hengitysharjoitusten tunnusmerkit.
 • Opit hyvin helpon ja lyhyen hengitysharjoituksen, jonka avulla voit aina tuoda itsesi takaisin tasapainoon. Jos olet väsynyt, se piristää. Ja jos käyt kierroksilla, se rauhoittaa.
 • Opit katkaisemaan stressipiikin ja tukemaan ruoansulatustasi, ja tarvitset tähän vain 10 hengitystä.

5. Rauhoittava viskikategoria

Tämä moduuli on stressaantuneen ihmisen kultakaivos ja lempeä ystävä. Opit, miten voit auttaa hermostoasi palautumaan kuormittavien tilanteiden jälkeen. Opit aktivoimaan parasympaattista hermostoa ja tuomaan itsesi kehoa korjaavaan lepää ja sulattele -tilaan. Jos kärsit kroonisesta stressistä, tämän moduulin harjoitukset ovat sinulle äärimmäisen tärkeitä ja voit tehdä niitä monta kertaa päivässä. 

Mitä saat:

 • Opit tunnistamaan viskikategoriaan kuuluvat hengitysharjoitukset. Näitä on valtavasti, ja opittuasi tämän kategorian tunnusmerkit voit vapaasti etsiä itsellesi parhaiten sopivan harjoituksen.
 • Opit hengitysharjoituksen, jonka avulla voit auttaa itseäsi palautumaan kuormittavasta tilanteesta.
 • Tämän moduulin harjoitusten avulla voit laskea illalla kierroksia, rauhoittaa itsesi ja tukea luonnollista nukahtamista.

6. Unenaikaisen hengityksen parantaminen

Vaikka oppisit hengittämään tietoisesti oikein ollessasi hereillä, voi hengityksesi olla epäluonnollista ja terveydelle vahingollista unen aikana. Mayo-klinikan tutkijat ovat itse asiassa todenneet, että pitkittyneissä univaikeuksissa on yleensä kyse hengitysvaikeuksista. Tässä moduulissa opit parantamaan unenaikaista hengitystä niin, että voit herätä aamulla virkeänä.

Mitä saat:

 • Opit ymmärtämään, miksi oikea hengitystekniikka on äärimmäisen tärkeää yön aikana (tai milloin sitten nukutkin).
 • Opit parantamaan unenlaatua niin, että voit herätä aamulla virkeänä ja energisenä. (Itselleni tämä oli se tekijä, joka auttoi minua toipumaan 31 vuotta kestäneestä unettomuudesta.)
 • Voit vähentää kuorsaamista ja ennaltaehkäistä uniapnean kehittymistä
 • Oikea hengitys unen aikana estää suun ja nielun kuivumista ja karheutumista, hampaiden reikiintymistä, epäpuhtauksien pääsyä keuhkoihin sekä aamuisen päänsäryn muodostumista. 

Kurssin moduulit

1.  Perusta kuntoon

Mikään ei ole turhauttavampaa kuin panostaa aikaa ja vaivaa ja tehdä kaikki hengitysharjoitukset viimeisen päälle, mutta ne eivät tuota toivottua tulosta.

Tutkimuksissa on voitu osoittaa, että hengitys on tehokkain keino vaikuttaa autonomiseen hermostoon ja kehon fysiologiaan. Mutta jotta saat harjoituksista parhaan hyödyn, sinun täytyy osata hengittää oikein. Nykyään suuri osa aikuisista hengittää epäluonnollisella tavalla, ja siksi aloitamme kurssin opettelemalla hengittämään oikein.

Kohokohdat:

 • Opit tunnistamaan yleisimmät hengitysvirheet
 • Opit, millainen on ihmisen luonnollinen hengitystekniikka. Tämä tasapainottaa hermostoasi merkittävästi, parantaa kudostesi hapensaantia ja lievittää stressiä.
 • Hengittäminen oikealla hengitystekniikalla on yksinkertainen ja tehokas terveysteko, joka parantaa hyvinvointiasi solutasolla asti.

2. Hiilidioksidi, väärinymmärretty supervoima

Hengitykseen liittyy paljon väärinkäsityksiä. Yksi yleisimmistä on se, että hiilidioksidi olisi pahis, josta on pyrittävä pääsemään eroon. Itse asiassa totuus on juuri päinvastainen! Hiilidioksidi on hengityksen supervoima, joka tukee terveyttäsi monin tavoin. Ja urheilijoille hiilidioksidi voi olla suorastaan salainen kilpailuetu!

Kohokohdat:

 • Opit, miksi sinunkin kannattaa rakastua hiilidioksidiin.
 • Opit ymmärtämään, mitä huikeita terveysvaikutuksia hiilidioksidilla on.
 • Opit helppoja ja turvallisia harjoituksia, joilla voit lisätä hiilidioksidin pitoisuutta veressä.

3. Piristävä kahvikategoria

Tällä kurssilla opit ainutlaatuisen hengitysharjoitusten luokittelusysteemin. Ensimmäinen opittava kategoria on piristävä kahvikategoria. Nämä harjoitukset toimivat terveellisenä kahvinkorvikkeena, ja voit tehdä niitä aamulla, ennen liikuntasuoritusta, halutessasi selkeyttää mieltäsi ja iltapäivän vireystilan notkahduksessa.

Kohokohdat:

 • Tutustut kurssin ainutlaatuiseen hengitysharjoitusten luokittelusysteemiin, jonka avulla opit ymmärtämään, miten voit itse säädellä vireystilaasi hengitysharjoitusten avulla. 
 • Opit yksinkertaiset tunnusmerkit, joiden perusteella opit tunnistamaan kahvikategoriaan kuuluvat harjoitukset.
 • Opit lyhyitä, helppoja ja lempeitä keinoja aktivoida sympaattista hermostoa ja piristää itseäsi. 

4. Tasapainottava vesikategoria

Tässä moduulissa opit ymmärtämään, mitä palautuminen on ja mitä se tarkoittaa konkreettisesti hermoston tasolla. Opit tasapainottamaan hermostoasi ja tuomaan itsesi rennon valppauden tilaan. Tämä tila on ihmisen terve perustila, jossa meidän olisi hyvä viettää suurin osa ajasta.

Mitä saat:

 • Opit tunnistamaan vesikategoriaan kuuluvien hengitysharjoitusten tunnusmerkit.
 • Opit hyvin helpon ja lyhyen hengitysharjoituksen, jonka avulla voit aina tuoda itsesi takaisin tasapainoon. Jos olet väsynyt, se piristää. Ja jos käyt kierroksilla, se rauhoittaa.
 • Opit katkaisemaan stressipiikin ja tukemaan ruoansulatustasi, ja tarvitset tähän vain 10 hengitystä.

5. Rauhoittava viskikategoria

Tämä moduuli on stressaantuneen ihmisen kultakaivos ja lempeä ystävä. Opit, miten voit auttaa hermostoasi palautumaan kuormittavien tilanteiden jälkeen. Opit aktivoimaan parasympaattista hermostoa ja tuomaan itsesi kehoa korjaavaan lepää ja sulattele -tilaan. Jos kärsit kroonisesta stressistä, tämän moduulin harjoitukset ovat sinulle äärimmäisen tärkeitä ja voit tehdä niitä monta kertaa päivässä. 

Mitä saat:

 • Opit tunnistamaan viskikategoriaan kuuluvat hengitysharjoitukset. Näitä on valtavasti, ja opittuasi tämän kategorian tunnusmerkit voit vapaasti etsiä itsellesi parhaiten sopivan harjoituksen.
 • Opit hengitysharjoituksen, jonka avulla voit auttaa itseäsi palautumaan kuormittavasta tilanteesta.
 • Tämän moduulin harjoitusten avulla voit laskea illalla kierroksia, rauhoittaa itsesi ja tukea luonnollista nukahtamista.

6. Unenaikaisen hengityksen parantaminen

Vaikka oppisit hengittämään tietoisesti oikein ollessasi hereillä, voi hengityksesi olla epäluonnollista ja terveydelle vahingollista unen aikana. Mayo-klinikan tutkijat ovat itse asiassa todenneet, että pitkittyneissä univaikeuksissa on yleensä kyse hengitysvaikeuksista. Tässä moduulissa opit parantamaan unenaikaista hengitystä niin, että voit herätä aamulla virkeänä.

Mitä saat:

 • Opit ymmärtämään, miksi oikea hengitystekniikka on äärimmäisen tärkeää yön aikana (tai milloin sitten nukutkin).
 • Opit parantamaan unenlaatua niin, että voit herätä aamulla virkeänä ja energisenä. (Itselleni tämä oli se tekijä, joka auttoi minua toipumaan 31 vuotta kestäneestä unettomuudesta.)
 • Voit vähentää kuorsaamista ja ennaltaehkäistä uniapnean kehittymistä
 • Oikea hengitys unen aikana estää suun ja nielun kuivumista ja karheutumista, hampaiden reikiintymistä, epäpuhtauksien pääsyä keuhkoihin sekä aamuisen päänsäryn muodostumista. 

Hengitä itsellesi hyvä olo 

Liittyessäsi mukaan tämän rajoitetun ajan Hengitä itsellesi hyvä olo -kurssille saat:

 • 6 Kokonaista moduulia, yli 20 opetusvideota, kertauskyselyitä ja visuaalisia koonteja tekemään oppimisesta mahdollisimman helppoa ja hauskaa.
 • Selkeät ja tiiviit teoriavideot, joiden avulla opit ymmärtämään autonomista hermostoasi ja sitä, miten voit itse säädellä vireystilaasi hengitysharjoitusten avulla. Saat myös listauksen tieteellisistä artikkeleista, joista voit halutessasi lukea lisää mm. hengitysharjoitusten vaikutuksesta sydämen sykevälivaihteluun. 
 • Lyhyitä press play -tyylisiä harjoitusvideoita, joiden mukana voit tehdä hengitysharjoituksia missä ja milloin vain.
 • Pääsyn selkeälle kurssialustalle, josta löydät kaikki materiaalit. Verkkokurssi on 16.5.-26.6. ja materiaalit ovat käytettävissäsi 3 kuukauden ajan. 

Bonukset

Kurssimoduulien lisäksi saat upeita bonuksia. Monia näistä et löydä mistään muualta. Saat mm. nämä bonukset:

Bonus 1

6 viikkoa sparrausta, tukea ja livevalmennuksia suljetussa Facebook-ryhmässä.

Tämä vain kurssilaisille tarkoitettu sisäpiiri varmistaa, että sinulla on tukea ja apua tarjolla aina, kun sitä tarvitset. Voit aina pallotella ideoita, kysyä mieltä askarruttavia kysymyksiä ja saada vinkkejä toisilta opiskelijoilta. 

Mitä saat:

 • 3 livevalmennusta, joihin voit jättää sinua askarruttavia kysymyksiä.
 • Valmentajan läsnäolo ja lempeä tuki koko kurssin ajan.
 • Mahtava kannustava ja innostava ryhmä, joka tehostaa oppimista sekä kokemusten jakamista yhdessä muiden kanssa. 

Bonus 2

Vetreytysarja, jonka avulla opit vapauttamaan hengitystä vaikeuttavat lihasjumit.

Tiesitkö, että hengitys voi vaikeutua, jos kehon eri lihaksissa on jumeja? Ne vaikeuttavat pallean työskentelyä ja voivat tehdä hengityksestä raskasta ja työlästä. Saat tehokkaan Gravity Yoga -harjoituksen, jonka avulla opit avaamaan nämä keskeiset jumikohdat.

Mitä saat:

 • Press play -tyylisen ohjausvideon, jonka kesto on noin 25 minuuttia. Saat selkeän ohjauksen siihen, miten voit vetreyttää näitä hengitystä vaikeuttavia lihaksia kuten lonkankoukistajia ja yläselän lihaksia.
 • Opit myös hieromaan palleaa ja vatsalihaksia. Sillä myös itse palleaan, joka on pääasiallinen hengityslihas, voi muodostua kireyksiä.
 • Saat selkeät ohjeet, miten voit muokata venytyksiä itsellesi sopivaksi. Sinun ei todellakaan tarvitse olla joogan harrastaja tai erityisen notkea. Nämä venytykset sopivat sinulle, vaikka olisit kankea kuin rautakanki. Ja juuri silloin saat niistä erityisen suuren hyödyn. (Tämä sarja on vapauttanut ja tehostanut omaa hengitystäni merkittävästi ja auttanut minua saamaan parempia tuloksia hengitysharjoituksissa.)

Bonus 3

Koonti hengityskategorioista ja niiden vaikutuksista hermostoon.

Tätä et löydä mistään muualta! Olen koonnut sinulle tiiviin ja selkeän paketin siitä, mistä tunnistat eri hengityskategorioihin kuuluvat hengitysharjoitukset ja miten ne vaikuttavat kehoon ja mieleen.

Mitä saat:

 • Tiivis ja visuaalisesti selkeä koonti kaikista hengityskategorioista ja niiden vaikutuksista kehon fysiologiaan, mieleen ja hermostoon.
 • Esimerkkejä kuhunkin kategoriaan kuuluvista hengitysharjoituksista.
 • Koonnista voit aina tarkistaa, millaisen harjoituksen tarvitset, jos haluat virkistää/tasapainottaa/rauhoittaa itseäsi.

Bonus 4

Mudra, verraton työkalu.

  Opit, miksi hengitysharjoituksissa käytetään mudraa eli käsiasentoa ja mikä on sen merkitys.  

Mitä saat:

 • Tiiviin ohjevideon, jossa opetan selvästi, miten mudra eli käsiasento tai sinetti tehdään.
 • Opit ymmärtämään, miten mudra tehostaa hengitysharjoituksia.
 • Opit ymmärtämään, miksi mudra on erittäin hygieeninen ja tehokas apuväline.

Bonus 5

Hermoston tilan tarkistaminen.

  Tiesitkö, että se, onko meillä aktiivisena sympaattinen vai parasympaattinen hermosto, vaihtelee vuorokauden mittaan monta kertaa? Vireystilan säätelyn kannalta on tärkeää oppia havaitsemaan, kumpi hermojärjestelmä on hallitsevana. Aluksi tätä on vaikea havainnoida, mutta onneksi se on helppo testata. 

Mitä saat:

 • Helpon ja nopean testin, jonka avulla saat selville, onko sinulla aktiivisena sympaattinen vai parasympaattinen hermosto. Tämä tieto auttaa sinua oleellisesti vireystilan säätelyssä ja sopivan harjoituksen valinnassa.
 • Testin avulla voit testata esim. aamulla herätessäsi, onko sympaattinen hermostosi jo aktivoitunut vai tarvitseeko se lisäbuustia päästäksesi kunnolla käyntiin.
 • Samoin voit testata illalla, onko parasympaattinen hermostosi aktivoitunut vai tarvitsetko sen aktivoimista ja hengitysharjoituksia rauhoittamaan kierroksia. Tämä on oleellinen osa luonnollisen nukahtamisen tukemista.

Bonus 6

Opetusvideo ylähengitysteiden manuaaliseen avaamiseen, jota asiakkaat ovat kuvanneet käänteentekeväksi.

Mitä saat:

 • Opetusvideon, jolla neuvon sinua vaihe vaiheelta, miten voit avata tukossa olevat ylähengitystiet ja hieroa auki jännittyneet kasvolihakset.
 • Helpon ja nopean keinon, jolla voit helpottaa oloasi siitepölykaudella ja flunssan aikaan.
 • Yksinkertaisen keinon, jolla voit helpottaa hengittämistä yön aikana. 

Bonukset

Kurssimoduulien lisäksi saat upeita bonuksia. Monia näistä et löydä mistään muualta. Saat mm. nämä bonukset:

Bonus 1

6 viikkoa sparrausta, tukea ja livevalmennuksia suljetussa Facebook-ryhmässä.

Tämä vain kurssilaisille tarkoitettu sisäpiiri varmistaa, että sinulla on tukea ja apua tarjolla aina, kun sitä tarvitset. Voit aina pallotella ideoita, kysyä mieltä askarruttavia kysymyksiä ja saada vinkkejä toisilta opiskelijoilta. 

Mitä saat:

 • 3 livevalmennusta, joihin voit jättää sinua askarruttavia kysymyksiä.
 • Tukea ja sparrausta muilta kurssilaisilta.
 • Mahtava kannustava ja innostava ryhmä, joka tehostaa oppimista.

Bonus 2

Vetreytysarja, jonka avulla opit vapauttamaan hengitystä vaikeuttavat lihasjumit.

Tiesitkö, että hengitys voi vaikeutua, jos kehon eri lihaksissa on jumeja? Ne vaikeuttavat pallean työskentelyä ja voivat tehdä hengityksestä raskasta ja työlästä. Saat tehokkaan Gravity Yoga -harjoituksen, jonka avulla opit avaamaan nämä keskeiset jumikohdat.

Mitä saat:

 • Press play -tyylisen ohjausvideon, jonka kesto on noin 25 minuuttia. Saat selkeän ohjauksen siihen, miten voit vetreyttää näitä hengitystä vaikeuttavia lihaksia kuten lonkankoukistajia ja yläselän lihaksia.
 • Opit myös hieromaan palleaa ja vatsalihaksia. Sillä myös itse palleaan, joka on pääasiallinen hengityslihas, voi muodostua kireyksiä.
 • Saat selkeät ohjeet, miten voit muokata venytyksiä itsellesi sopivaksi. Sinun ei todellakaan tarvitse olla joogan harrastaja tai erityisen notkea. Nämä venytykset sopivat sinulle, vaikka olisit kankea kuin rautakanki. Ja juuri silloin saat niistä erityisen suuren hyödyn. (Tämä sarja on vapauttanut ja tehostanut omaa hengitystäni merkittävästi ja auttanut minua saamaan parempia tuloksia hengitysharjoituksissa.)

Bonus 3

Koonti hengityskategorioista ja niiden vaikutuksista hermostoon.

Tätä et löydä mistään muualta! Olen koonnut sinulle tiiviin ja selkeän paketin siitä, mistä tunnistat eri hengityskategorioihin kuuluvat hengitysharjoitukset ja miten ne vaikuttavat kehoon ja mieleen.

Mitä saat:

 • Tiivis ja visuaalisesti selkeä koonti kaikista hengityskategorioista ja niiden vaikutuksista kehon fysiologiaan, mieleen ja hermostoon.
 • Esimerkkejä kuhunkin kategoriaan kuuluvista hengitysharjoituksista.
 • Koonnista voit aina tarkistaa, millaisen harjoituksen tarvitset, jos haluat virkistää/tasapainottaa/rauhoittaa itseäsi.

Bonus 4

Mudra, verraton työkalu.

  Opit, miksi hengitysharjoituksissa käytetään mudraa eli käsiasentoa ja mikä on sen merkitys.  

Mitä saat:

 • Tiiviin ohjevideon, jossa opetan selvästi, miten mudra eli käsiasento tai sinetti tehdään.
 • Opit ymmärtämään, miten mudra tehostaa hengitysharjoituksia.
 • Opit ymmärtämään, miksi mudra on erittäin hygieeninen ja tehokas apuväline.

Bonus 5

Hermoston tilan tarkistaminen.

  Tiesitkö, että se, onko meillä aktiivisena sympaattinen vai parasympaattinen hermosto, vaihtelee vuorokauden mittaan monta kertaa? Vireystilan säätelyn kannalta on tärkeää oppia havaitsemaan, kumpi hermojärjestelmä on hallitsevana. Aluksi tätä on vaikea havainnoida, mutta onneksi se on helppo testata. 

Mitä saat:

 • Helpon ja nopean testin, jonka avulla saat selville, onko sinulla aktiivisena sympaattinen vai parasympaattinen hermosto. Tämä tieto auttaa sinua oleellisesti vireystilan säätelyssä ja sopivan harjoituksen valinnassa.
 • Testin avulla voit testata esim. aamulla herätessäsi, onko sympaattinen hermostosi jo aktivoitunut vai tarvitseeko se lisäbuustia päästäksesi kunnolla käyntiin.
 • Samoin voit testata illalla, onko parasympaattinen hermostosi aktivoitunut vai tarvitsetko sen aktivoimista ja hengitysharjoituksia rauhoittamaan kierroksia. Tämä on oleellinen osa luonnollisen nukahtamisen tukemista.

Bonus 6

Opetusvideo ylähengitysteiden manuaaliseen avaamiseen, jota asiakkaat ovat kuvanneet käänteentekeväksi.

Mitä saat:

 • Opetusvideon, jolla neuvon sinua vaihe vaiheelta, miten voit avata tukossa olevat ylähengitystiet ja hieroa auki jännittyneet kasvolihakset.
 • Helpon ja nopean keinon, jolla voit helpottaa oloasi siitepölykaudella ja flunssan aikaan.
 • Yksinkertaisen keinon, jolla voit helpottaa hengittämistä yön aikana. 

Aloita ilman riskiä

Ei riskiä, sillä sinulla on 14 päivän takuu

Ihan alkuun haluan muistuttaa tärkeästä asiasta. 

  Hengitä itsellesi hyvä olo on kokonaisvaltainen ohjelma vireystilan säätelyyn ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin lisäämiseen. Se on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat sitoutuneet tekemään harjoituksia päivittäin. Harjoitukset kestävät vain 3–5 minuuttia, ja tulokset ovat suoraan verrannollisia siihen, kuinka usein harjoituksia tekee.   

Tämä valmennus on rakennettu ajatuksella, sydämellä ja vuosien kokemuksella, jotta se auttaisi sinua taltuttamaan stressin ja saamaan mahdollisimman hyvät tulokset – mahdollisimman pienellä vaivalla.   

Kurssin alettua sinun on mahdollista käydä sitä kahden viikon ajan. Mikäli olet sitä mieltä, että kurssi ei vastaa sitä, mitä olit ajatellut, maksan sinulle mielelläni rahat takaisin. Pyydän vain, että olet katsonut kaikki siihen mennessä kurssilla tulleet videot ja tehnyt päivittäin hengitysharjoituksen. 

 

Ajatteletko, että kurssi olisi sinulle ihan täydellinen, mutta olet edelleen kahden vaiheilla...?

Ymmärrät, että stressinhallinnan ja oman vireystilan säätely on avain energiseen, hyvään oloon.

 • Olit sitten kiireinen perheenäiti tai kuormittavassa työssä, stressinhallinnan taidot ja kyky säädellä omaa vireystilaasi ovat avaintaitoja nykymaailmassa. Ymmärrät, että sinulla ei ole tällä hetkellä riittävästi taitoja hallita stressiä ja voida hyvin.

 • Olet kyllästynyt olemaan jatkuvasti stressaantunut, nukkumaan huonosti ja olemaan pinna kireällä. Haluat olla läsnä oleva äiti ja kumppani ja suoriutua työtehtävistäsi hyvin kuitenkin niin, että sinulla on energiaa tehdä itsellesi tärkeitä asioita myös vapaa-ajalla.

 • Hengitysharjoitukset eivät ole ihmelääke, eivätkä taivaat avaudu salamaniskusta. Kurssin läpikäyminen vaatii aikaasi ja energiaasi. Pitkässä juoksussa sen sisältämät harjoitukset ovat kuitenkin avain rennompaan elämään ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

 • Miltä elämäsi näyttäisi, jos voisit itse säädellä vireystilaasi ja hillitä stressiä? Jos oppisit laskemaan kierroksia aina kuormittavan tilanteen jälkeen? Jos sinä hallitsisit stressiä eikä se sinua? Ja jos tietäisit, että muutaman minuutin hengitysharjoituksella päivittäin voit parantaa jokaisen kudoksesi aineenvaihduntaa?

Ymmärrät, että kaiken uuden oppimiseen kuluu aikaa. Ymmärrät myös, että hengitys on nopein ja tehokkain keino vaikuttaa autonomisen hermoston tilaan ja kehon fysiologiaan.

 • Ehkä olet aiemmin tehnyt pitkiä ja monimutkaisia hengitys- ja rentoutumisharjoituksia, joiden tekemiseen täytyy varata häiriötön tila. Turhauduit siihen, että harjoitukset pikemminkin aiheuttivat stressiä kuin helpottivat sitä.

 • Olet kyllästynyt harjoituksiin, jotka syleilevät koko maailmaa ja menevät korkealla sfääreissä. Tai sitten et ole vakuuttunut niiden tehokkuudesta. Haluat oppia lyhyitä, tehokkaita harjoituksia, joita voit tehdä missä ja milloin vain.

 • Juuri tähän tarpeeseen tämä kurssi on tarkoitettu. Olen itse tehnyt näitä harjoituksia mm. työpaikan vessassa! Harjoitukset ovat lyhyitä ja helppoja, ja niiden teho on todistettu tieteellisesti. Jopa poliisin valmiusyksikkö Karhun jäsenet käyttävät samankaltaisia hengitysharjoituksia ennen vaarallista operaatiota. Jos ne toimivat Karhu-ryhmän jäsenillä, ne toimivat myös meillä vähemmän vaarallisissa tehtävissä toimivilla.  

Haluat oppia hengittämään oikein, hallitsemaan stressiä ja säätelemään vireystilaasi voidaksesi hyvin ja ennaltaehkäistäksesi sairauksia.

 • Ehkä mietit, että nyt ei ole oikea aika tai sinulla ei ole varaa kurssiin. Olet kuitenkin tyytymätön elämääsi näin ja tiedät, että sinun on tehtävä muutos. Sinun on saatava stressi hallintaan ja opittava säätelemään vireystilaasi.

 • Nykyään tunnustetaan yleisesti, että pitkään jatkunut stressi on useimpien kroonisten sairauksien takana. Stressi altistaa mm. sydän- ja verisuonitaudeille, diabetekselle ja jopa erilaisille syöville. Nykyinen elämäntapa kiireineen, vaatimuksineen ja paineineen kuormittaa monia yli palautumiskyvyn.

 • Niinpä kysynkin: jos et ole valmis panostamaan terveyteesi ja hyvinvointiisi nyt, niin milloin?

 • Ymmärrän, että näinä aikoina monilla on kireä taloudellinen tilanne. Siksi kurssin voi maksaa myös kolmessa korottamassa erässä. Olisitko valmis maksamaan 3 x 99 € oppiaksesi taitoja, joista sinulle on hyötyä loppuelämäsi ajan? Voin luvata, että harjoitukset eivät kuormita vaan tuovat lisää energiaa ja hyvää oloa. Mitä kaikkea voisit tehdä lisääntyneellä energisyydellä?

" Stressin taltuttaminen lähtee
aina liikkeelle
fysiologian rauhoittamisesta."
- Harri Gustafsberg

Hei, olen hengitys- ja univalmentaja
Liisa Korhonen

En malta odottaa, että pääsen auttamaan sinua ottamaan stressin haltuun ja ymmärtämään autonomista hermostoasi. Toivon, että tulet rakastumaan hengitysharjoituksiin yhtä paljon kuin minä!  

Vielä 1,5 vuotta sitten voin henkisesti ja fyysisesti todella huonosti.  

 Erityisherkkänä erityisopettajana olin kroonisesti stressaantunut, pinnani oli olemattoman lyhyt, nukuin huonosti ja pienetkin asiat tuntuivat suurilta. Kärsin jatkuvasti päänsärystä ja olin toistuvasti flunssassa. Suoraan sanottuna olin henkisesti ja fyysisesti aivan loppu.  

Sitten tapahtui jotain yllättävää: opiskelin Yoga Teachers Collegessa hengitysvalmentajaksi. Tuo koulutus muutti elämäni! Opin ymmärtämään, miten huikea työkalu hengitys on. Se vaikuttaa meidän autonomiseen hermostoon ja kehon fysiologiaan. Lisäksi se vaikuttaa jokaisen kudoksen ja solun hapensaantiin.

Nykyään nukun hyvin ilman unilääkkeitä ja osaan rauhoittaa hermostoni illalla. Osaan säädellä päivän aikana vireystilaani hengityksen avulla. Kuormittavan tilanteen jälkeen palautan itseni tasapainoon muutaman minuutin hengitysharjoituksella. Ja ollessani väsynyt tai kaivatessani lisäbuustia osaan piristää itseäni alle kahdessa minuutissa. Kaiken kaikkiaan elämänlaatuni on hurjan paljon parempaa, ja voin kokonaisvaltaisesti hyvin. 

  Siksi haluan sanoa sinulle koko sydämestäni: tämä kaikki on mahdollista myös sinulle.   

Toivottavasti näemme kurssilla!

Miltä elämäsi voisikaan näyttää kuukauden tai puolen vuoden päästä, jos päättäisit aloittaa jo tänään?

Saatat kuvitella, että vain pitkän linjan joogit tai muut vähän hörhöt voivat hyötyä hengitysharjoittelusta. Totuus on kuitenkin se, että hengitys on nopein keino vaikuttaa autonomiseen hermostoon ja kehon fysiologiaan. Stressinhallinnan keinot ovat tänä päivänä meille kaikille äärimmäisen tärkeitä.    

Uskon 100 %, että sinun on mahdollista oppia ymmärtämään autonomista hermostoasi, säätelemään vireystilaasi, hallitsemaan stressiäsi ja voimaan hyvin. Eikä tähän tarvita kuin 3–5 minuutin hengitysharjoitus päivässä!    

Joten mitä vielä odotat?    

Uskalla sanoa KYLLÄ hyvälle ololle ja sille, että voit itse säädellä vireystilaasi. Näytä itsellesi, että sinussa on kaikki, mitä tarvitset voidaksesi hurjan paljon paremmin!  

Liityttyäsi mukaan valmennukseen voit olla varma, että tulen auttamaan, kannustamaan ja motivoimaan sinua tuolla matkalla. Sinun ei tarvitse kulkea matkaa yksin vaan olen tukenasi joka askeleella.    

Toivottavasti näemme kurssilla!

Mietityttääkö sinua...?

Ymmärrän tämän oikein hyvin. Siksi kurssin harjoitukset ovat tarkoituksella todella lyhyitä. Videot ovat noin 5–10 minuutin pituisia. Kun olet oppinut harjoituksen, voit tehdä sen 3–5 minuutissa. Itse asiassa säästät aikaa, sillä harjoitusten myötä stressi helpottaa. Saat uutta energiaa ja voit olla aiempaa tehokkaampi. Sitä paitsi stressin ottaminen haltuun on tehokkain terveyttä ylläpitävä ja sairauksia ennaltaehkäisevä terveysteko.

Hengitysharjoitukset tulevat joogaperinteestä, joka on tuhansia vuosia vanha. Tarkkaa keksijää on mahdotonta sanoa. Hengityskategoriat on kehittänyt Yoga Teachers Collegen perustaja Lucas Rockwood. Hän on myös tarkistanut harjoitusten täsmällisen toteutustavan ja vaikutukset hermostoon perehtymällä yli 10 vuoden ajan laajasti lääketieteelliseen tutkimukseen.

Sinun ei tarvitse olla joogan harrastaja tai edes kiinnostunut joogasta. Opettamani hengitysharjoitukset tulevat joogaperinteestä, mutta ne sopivat ihan tavallisille ihmisille. Kurssilla ei ole joogan filosofiaa vaan siellä keskitytään hengitysharjoituksiin ja hyvinvoinnin lisäämiseen. Ja itse asiassa nykyaikainen tiede on pystynyt todistamaan näiden harjoitusten tehokkuuden.

Olen peruskoulutukseltani kasvatustieteen maisteri ja laaja-alainen erityisopettaja. Olen myös neuropsykiatrinen valmentaja. Joogaopettajaksi valmistuin vuonna 2010. Hengitysvalmentajaksi olen opiskellut Yoga Teachers Collegessa vuonna 2020, ja kouluttajani oli Lucas Rockwood.

Kurssin materiaalit ovat käytössäsi 3 kuukauden ajan. Sinulla ei siis ole kiirettä materiaalien läpikäymisessä vaan voit käydä niitä läpi omaan tahtiisi.

Moduuleissa on yleensä noin 4 videota. Yksi hieman pidempi (10–15 minuutin) teoriavideo sekä muutamia lyhyitä harjoitusvideoita. Harjoitusvideot kestävät keskimäärin 5 minuuttia. Niiden idea on se, että voit vain laittaa videon pyörimään ja tehdä perässä ilman sen kummempia teorioita. Olen pyrkinyt tekemään kurssista mahdollisimman tehokkaan ja kunnioitan aikaasi. Jos et ehdi katsoa kaikkia harjoitusvideoita, katso ainakin yksi.

Näin ollen tarvitset aikaa viikon aikana minimissään noin 20 minuuttia. Lisäksi pyydän sinua tekemään yhden 5 minuutin harjoituksen/päivä.  

Minulla ei ole lääketieteellistä koulutusta, joten valitettavasti en pysty ottamaan kantaa hengityselinten sairauksiin. Harjoitukset ovat lempeitä ja turvallisia jokaiselle perusterveelle ihmiselle. Jos sinulla on kuitenkin jokin hengityselinsairaus, keskustele oman hoitavan lääkärisi kanssa ja kysy, sopivatko hengitysharjoitukset sinulle.  

Voimakkaita hengitysharjoituksia ei suositella raskaana oleville. Vesi- ja viskikategorian harjoitukset ovat hyödyllisiä raskaana olevillekin ja voivat auttaa rentoutumaan. Sen sijaan kahvikategorian harjoitukset poistavat elimistöstä jonkin verran hiilidioksidia. Vaikka tästä ei ole terveelle aikuiselle mitään haittaa, se ei kuitenkaan tee hyvää kehittymässä olevalle sikiölle. Voit siis tulla mukaan, mutta jätä pois kahvikategorian harjoitukset. Jätä myös pois hengityksenpidätys-
harjoitukset.

Kyllä, tämä kurssi sopii sinulle erittäin hyvin. Hengitysharjoitukset voivat lievittää kaikkia näitä ja auttaa selviämään niiden kanssa paremmin. Kärsin itsekin paniikkikohtauksista, ahdistuksesta, masennuksesta ja uupumuksesta ennen kuin opiskelin hengitysvalmentajaksi. Hengitysharjoitukset ovat olleet merkittävässä roolissa toipumisessani niistä kaikista.

Kyllä on. Kurssilla on 14 päivän tyytyväisyystakuu. Voit tutustua kurssin materiaaleihin rauhassa kahden viikon ajan. Jos et ole sen jälkeen tyytyväinen kurssiin, palautan mielelläni rahasi. Ehtona on kuitenkin se, että olet käynyt läpi ensimmäisen kahden viikon materiaalit ja tehnyt päivittäin ainakin yhden hengitysharjoituksen.

Kurssin materiaalit löytyvät New Zenler -kurssialustalta. Voit käydä niitä läpi silloin, kun se sopii sinulle. Lisäksi kurssia varten on suljettu Facebook-ryhmä, missä voi esittää kysymyksiä, keskustella ja saada hyvää sparrausta muilta kurssilaisilta. Pidän kurssin ajan Facebookissa livejä, joissa vastaan esitettyihin kysymyksiin.

Kurssi järjestetään seuraavan kerran syksyllä 2022. Ilmoittautumalla odotuslistalle saat ensimmäisten joukossa tiedon kurssin ajankohdasta sen tarkentuessa. 

Kyllä voit. Voit vapaasti opettaa harjoituksia läheisillesi. Yhdessä harjoitteleminen on itse asiassa todella hauskaa!

Oletko valmis viemään hyvinvointisi uudelle tasolle?

ILMOITTAUDU NYT ODOTUSLISTALLE!

© Himalajan Nauru 2022